Kezdőlap > Dialízisinformációk > Étrend > Ételek elkészítése

Ételek elkészítése

  • INT
  •  
  •  

A hónap receptje: Június

Nyári Tiramisu

 

 4 fő részére

 

1 csomag babapiskóta
250 g tejföl
50 g felvert habtejszín
40 g cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
 ½ narancs kifacsart leve
2 zselatinlap (hideg vízben feloldva)
5 szem eper a díszítéshez
1 evőkanál eperlekvár
2 evőkanál narancslé

 

Elkészítés:

Keverje össze a tejfölt, a vaníliarúd kikapart belsejlt és a fél narancs kifacsart levét. A habtejszínt kemény habbá verje fel. Eközben a víze átatott zselatinlapokat kezdje egy edényben meklegíteni amíg folyékony állagúvá nem válik. A tejfölös kevréket kanalanként keverje bele a zselatinba. Az említett összetevők összekeverése után óvatosan adja hozzá a felvert tejszínhabot.

A babapiskótákat egy mély tálba helyezzük. A krém felét egyenletesen kenje a babapiskóták etejére. Tegyen még egy sor babapiskótát majd a maradék krémet kenje a sütemény tetejére.Díszítse a süteményt 5 szem eperrel. Keverje az eperlekvárt és a narancslevet csomómentesre. Tálalásnál ezzel díszítse a tányért.

Tovább
A " Repülő séfek"

Christoph Barnd és csapata innovatív a főzés terén. Elsődleges céljuk egyszerű de jó minőségű hozzávalókból ízletes és bárki számára elkészíthető fogásokat készíteni. Nézze meg angol nyelvű honlapjukat.

Videó
Videó arról hogyan készültek vesebarát ételeink

A videóban megtekinthetik, hogy a hivatásos séfek hogyan készítették el az Önöknek ajánlott ételeket.

Tovább
Receptek

Az alábbi linkre kattintva számos vesebetegek számára fogyasztható különleges receptet mutatunk be.