Tenerife

 • INT
 •  
 •  
 • az általában csak Santa Cruz néven emlegetett Santa Cruz de Tenerife a Kanári Szigetek fővárosa (Las Palmas-szal együtt.) A város a Santa Cruz de Tenerife körzet, valamint Tenerife sziget fővárosának szerepét is betölti.

  A város és a környék idegenforgalmi látványosságai

  Auditorio de Tenerife (Tenerifei Auditórium) – a Santiago Calatrava által tervezett Auditórium 2003-ban épült. A híres és organikus struktúra egy vitorlát formáz kék-fehér kerekekkel. Az Auditóriumnak több, kisebb terme mellett egy nagy hangversenyterme, egy operák bemutatására szolgáló terme és több, kisebb terme is van. Ez az épület a város leggyakrabban fényképezett jelképe. Az auditórium Santa Cruz de Tenerife kikötőjében, közel a tengerhez található. 2003. szeptember 26-án avatták fel Felipe de Borbón, az asztúriai herceg jelenlétében, később pedig Bill Clinton, az Egyesült Államok elnöke is meglátogatta. A híres és fenséges Auditórium profilja Santa Cruz de Tenerife jelképévé vált. Egyike Tenerife és a Kanári szigetek leghíresebb látványosságainak.

  Torres de Santa Cruz (Santa Cruz tornyai) – a 2006-ban felépült ikertornyok Santa Cruz de Tenerife és az egész Kanári Szigetek legmagasabb felhőkarcolója valamint 2010 legmagasabb lakóháza. A Torres de Santa Cruz egyben Spanyolország legmagasabb ikertornyai is.

  Plaza de España (Spanyország tere) – Santa Cruz de Tenerife és a Kanári szigetek legnagyobb tere. A tér, északi irányban, méterekre az Auditorio de Tenerifétől, a város közepét foglalja el. A város szívében lévő mesterséges tavat két, svájci építész, Herzog és de Meuron tervezte.

  A Santa Cruz de Tenerifén évente megrendezett karnevál idején, több mint egy hétig, ezrek árasztják el az utcákat. Az idegenforgalomért felelős államtitkár 1980. január 18-án Nemzetközi Idegenforgalmi Rendezvénnyé nyilvánította és valóban egyike a világon megrendezett legnagyobb karneváloknak.

 • Cím: Complejo Hospitalario Nuestra Señora de Candelaria-Ofra, Ctra. del Rosario, s/n., 38010 Santa Cruz de Tenerife

   

  Kapcsolattartó: Sara Bertrán

  Telefon: 93 582 95 40

  E-mail: avitumspain@bbraun.com


  Nyitvatartási idő: hétfő – szombat, két váltás:
          I. 08.30; II. 14.00

  Kezelőhelyek száma: A negatív páciensek számára rendszeresített helyiségben 24 szék váltásonként, a HCV pozitív páciensek részére elkülönített helyiségben 4 kezelési hely.


  Beszélt nyelvek: angol


Foglalás

Küldje ez a következő vakációjához kapcsolódó foglalást! Tovább